Salı, Ocak 03, 2017

Yeni Galaxy A 2017 modelleri duyuruldu

Samsung, Galaxy A serisinin 2017 modellerini duyurdu. Galaxy A serisi, önceki senelerde olduğu gibi Galaxy A3, A5 ve A7 modellerinden oluşuyor. A3 modeli en küçüğü, A7 modeli ise en büyüğü. Bu sene serinin tüm modellerinde IP68 sertifikalı su ve toz koruması özelliği var. Geçen sene A3 modeli haricinde tüm modellerde parmak izi okuyucusu vardı. Bu sene A3'ü de yalnız bırakmamışlar, ona da parmak izi okuyucusu eklemişler. Tüm modeller Android 6 yüklü geliyor ve MicroUSB portu yerine USB Type-C portu ile donatılmış durumdalar. Tüm modellerde MicroSD kart yuvası var.



"Küçük" ekranlı A3 modeli geçen sene olduğu gibi A5 ve A7 modellerinden daha düşük özelliklere sahip. A3 modeli 4.7" 720p ekrana sahip. 16GB depolama alanı ve 2GB RAM'i var. Kameraları da 13MP/8MP çözünürlüklerinde. A5 modeli ise 5.2" 1080p ekrana sahip. 32GB depolama alanı ve 3GB RAM'i var. Kameralar 16MP çözünürlüğe çıkmış. A7 modeli de aynı özelliklerde, ancak ekranı tahmin edebileceğiniz gibi daha büyük, 5.7".

Geçen sene A serisi özelliklerine göre biraz pahalıydı. Bu sene de farklı olacağını sanmıyorum. Küçük ekran sevenler için iyi özellikli bir A3 hayali de seneye kaldı.

Ayrıca, Samsung Galaxy A3 2016 incelememi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben palm tx li yorumcu :) Uzun bir aradan sonra yine yorum ile karşınızdayım. Yeni nesil À serisini internette biraz inceledim. Orta sınıf diye piyasaya sunulan telefon modelleri için pahalı fiyatlar ile karşımıza çıkmış. Özelliklerini düşünürsek yine piyasadaki telefonlara göre normal. Kimisi için iphone serisi ile kıyaslamak " yhaa abi yhaa biri Android biri ayfon kıyaslayamazsın " gibi tepkilere yol açsa da kullanıma bakarsak iphone serilerinden daha üst özellikler barındırıyor. Misal a3 2017 ile benzer ebatta olduğu için iphone SE yi karşılaştıralım. Teknik özelliklerden A3 ün önde olduğu aşikar. Hele IP68 sertefikasıyla fark bile atar.

İlginizi çekebilir: