Cuma, Mayıs 13, 2016

Calibro Touch Lux v5.13 güncellemesi

Calibro kullanıcılarının merakla bekledikleri güncelleme gelmiş. Doğrusu ben cihazımı şimdilik güncellemeyi düşünmüyorum, ama pek çok iyileştirme olduğundan bahsediyor LibroNet.
"Calibro Touch Lux modeli yepyeni bir güncelleme paketi ile daha hızlı, daha pratik ve üstelik yepyeni özelliklere sahip. Kitap kiralamadan önizlemeye, performanstan ekran geçiş hızına birçok şey değişti."



Dikkatimi çeken yenilikler de şöyle:

* E-kitapların %10'unu ücretsiz olarak okumayı sağlayan önizleme özelliği eklendi.
* E-kitap kiralama özelliği eklendi (kiralama süresi: 15 gün).
* Arama özelliği iyileştirildi ve artık büyük/küçük harf ayrımı yapmıyor.
* Türkçe kitaplar için heceleme özelliği eklendi. Okuma ayarlarından etkinleştirilebilir.
* Bir kitap için elle yapılan font büyüklüğü ayarı artık diğer kitapları etkilemiyor.
* İçindekiler bölümünün görünümü iyileştirildi.
* EPUB, PDF ve FB2 formatları için sayfa geçişleri hızlandırıldı.
* Fazla sayıda resim içeren PDF dosyaları için açma ve sayfa çevirme hızı iyileştirildi.

D&R Kobo modellerini Türkiye'ye getireceğini açıkladığından beri Babil.com ve Calibro'da bir hareketlenme var. Önce sosyal medya hesaplarından Calibro ile ilgili görseller paylaşmaya başladılar, şimdi de uzun süredir beklenen, ümitlerin kesildiği güncelleme geldi. Mobil Yazılar'dan hep söylediğim gibi, rekabet iyidir.

Şimdi LibroNet'e (ya da ona rakip olacak herhangi bir firmaya) bir çağrıda bulunalım. E-kitap okuyucu cihazların fiyatları uçmuş gitmiş. 150 TL'ye Calibro Basic, 250 TL'ye Calibro Touch Lux alınabildiği günlerde ikişer tane alsaymışım keşke diyorum bazen :) Diyeceğim o ki, şu aletlerin fiyatını yükseltmeyin bu kadar. Ya da yeni bir "Giriş Seviyesi" model çıkartın, fiyatı da 199 lirayı geçmesin. "459 liradan başlayan fiyatlarla" yazmışsınız siteye, bu nedir yahu? Bir de, getireceğiniz ucuz modeli Calibro Basic gibi güncellemesiz, özelliksiz bırakıp satın alanları üzmeyin.

Calibro yazılım güncellemesi ile ilgili detaylar için: http://www.babil.com/Main/Home/PageContent/Calibro-Touch-Lux-5-13-guncellemesi 

Calibro ile ilgili diğer yazılarım, incelemeler ve ipuçları için: http://mobilyazilar.blogspot.com.tr/search/label/Calibro

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: