Çarşamba, Nisan 20, 2016

Kobo modelleri Türkiye'de

Gün geçmiyor ki bir kitap mağazası daha e-kitap işine el atmasın. Sıradaki oyuncumuz D&R. Bu sefer bilindik bir marka var karşımızda: Kobo.

D&R, Kobo'nun üç modeli ile çıkıyor karşımıza: "Giriş modeli" Kobo Touch 2.0, "Çoğunluğa hitap eden" Kobo Glo HD ve "Param çok diyenlere" Kobo Aura H2o. Kobo Touch 2.0'da ekran aydınlatması bulunmuyor, fiyatı 330 TL. Kobo Glo HD, ekran aydınlatmalı ve 430 TL. Büyük ekranlı, MicroSD kart girişli ve su geçirmez özellikli Kobo Aura H2o ise 650 TL.



Doğrusu Kindle ve Calibro sahibi olan biri olarak ilgimi büyük ekranlı model çekiyor, ancak onun 650 liralık fiyatını da yüksek buluyorum. İlk kez bir e-kitap okuyucu alacak olsaydım, Kobo Glo HD modeline yönelirdim.

Bu yazı yazıldığı sırada Babil.com'un Calibro Basic modeli temin edilemiyordu. Calibro Touch Lux 460 TL, Calibro Sense ise 500 TL fiyat etiketine sahipti. Calibro'nun lansman fiyatlarını da hatırlayalım: Basic modeli 150, Touch Lux modeli 250 TL idi. D&R'ın lansmanda Kobo markası ile bu fiyatlara ulaşması mümkün değil ama, dolar da Calibro lansmanında olduğu seviyede değil zaten.

İnşallah D&R bu işin altından kalkabilir. Belki Babil ile rekabetleri fiyatları da aşağı çeker? En azından Calibro Touch Lux modelinin fiyatı düşmeli diye düşünüyorum. 

İlgili linkler:
http://www.dr.com.tr/kobo
Kobo Aura H2o incelemesi
Kobo Glo HD incelemesi 
Kobo Touch 2.0 incelemesi

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: