Çarşamba, Aralık 24, 2014

iPad Mini ile Retina iPad Mini'lerin ekranları arasında ne fark vardır?

İlk çıkan iPad Mini ile Retina ekranlı iPad Mini 2 ve iPad Mini 3'ün ekranlı arasındaki tek fark, ekranın çözünürlüğünde. iPad Mini'nin ekranı 1024x768 piksel çözünürlükte iken, iPad Mini 2 e Mini 3'ün ekranı 2048x1536 piksel çözünürlükte. İkisinin de ekranı aynı boyutta, yani 7.9 inç olduğu için, daha yüksek çözünlükte PPI değeri de yükseliyor, 162'ye 324 oluyor.

Ne kadar çok rakam, ne kadar çok kısaltma var değil mi? Kısaca cevap vereyim o zaman: Retina ekranlı iPad Mini 2 ve iPad Mini 3'ün ekranları, ilk çıkan iPad Mini'ye göre daha net gözüküyor. iPad Mini'de ekrandaki pikseller (noktalar) belli oluyor, yeni Mini'lerde olmuyor. iPad Mini'de küçük yazılar zor okunuyor, yeni Mini'lerde küçücük yazılar bile görünüyor.


iPad Mini ekranı


iPad Mini 2/3'ün retina ekranı

Peki, görünüş dışında bir şey fark eder mi? Mesela, iPad Mini 2 ve 3, oyunları daha iyi çalıştırır mı? Doğrusu, evet, ilk iPad Mini'ye göre yeni Mini'ler oyunları daha iyi çalıştırıyor, ama bunun ekran çözünürlüğü ile alakası yok. Yeni Mini'lerin işlemcileri daha kuvvetli. Ama ekran çözünürlüğü, görüntünün daha net olması dışında başka bir etkiye sahip değil.

Aslına bakarsanız, ilk iPad Mini'nin ekranı öyle kötü falan da değil. Her açıdan görülebilen, oldukça parlak, kaliteli bir ekranı var bütün iPad Mini'lerin. Sırf ekran çözünürlüğü daha yüksek diye daha üst modellerden birini satın almanız gerekmiyor. Ucuza bulursanız ilk iPad Mini ile de son derece keyifli vakit geçirebilirsiniz. Evet, ekranların yakından çektiğim fotoğraflarında fark çok belirgin, ama tabletinizi normal tutuşunuzda, özellikle de oyunlarda ve fotoğraflarda fark o kadar da kendini belli etmiyor.

iPad Mini incelemesini okumak için buraya tıklayabilirsiniz. iPad Mini 2 ve 3'ün incelemesi de burada.

İlgili linkler
iPad oyunları
iPad Mini incelemesi
iPad ile ilgili her şey

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: