Salı, Kasım 18, 2014

Nokia N1 Android tablet: Nokia’da hâlâ hayat var!

Nokia, telefon işini Microsoft’a sattı. Nokia Lumia telefonlar, “Microsoft Lumia” telefonlar oldu. Pek çokları Nokia’nın bir süre sessizliğe bürünmesini, sektör değiştirmesini beklerken, Nokia bugün bombayı patlattı: Nokia markalı, Android 5.0 Lollipop işletim sistemli bir tablet çıkardı!



Nokia N1, 7.9 inç, 2048x1536 piksel çözünürlükte ekrana sahip bir tablet bilgisayar. İçerisinde dört çekirdekli 64bit Intel Atom Z3580 işlemci ve 2GB RAM barındırıyor. 32 GB depolama alanını fotoğraflarla doldurmanız için ön yüzde 5 MP, arka tarafta 8 MP kamerası var. “Keşke her cihazda böyle olsa” dediğim Apple’ın Lightning portuna benzer, tersi-düzü olmayan USB Type C portu var. Cihaz iPad Mini’ye benzer bir tasarıma ve 318 gram ağırlığa sahip.



Nokia N1, yazılımsal olarak da yenilik vaat ediyor. Nokia “Z Launcher” adında bir yazılım geliştirmiş. Bu yazılımın pek çok kullanım kolaylığı içerdiği ve kullanıcına ayak uydurduğu anlatılıyor. Gerçi bu tür yazılımların hepsi benzer vaatlere sahip oluyor, gerçekten işe yarar olup olmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz inşallah.



Nokia ağırlıklarını attı, doğru yolu buldu sanırım. Ama çok, çok geç kaldı. Artık rekabet çok daha güçlü. Nokia markası da eskisi kadar değerli değil. Nokia N1'in sorunsuz bir deneyimi, mükemmel bir fiyatla sunması gerekiyor. Bakalım, neler olacak.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: