Cumartesi, Nisan 13, 2013

Yaklaştırmatik: Xperia Sola dokunmatik ekran problemi

Daha önce Mobil Yazılar’da Sony Xperia Sola incelemesinde yazmıştım. Xperia Sola’nın değişik bir özelliği var, daha parmağınız ekrana değmeden parmağınızı algılayabiliyor. Dokunmayı algılayan telefonlara “dokunmatik” diyorsak, buna da “yaklaştırmatik” diyebiliriz herhalde! Teoride güzel, aslında ara sıra işe yaradığı da oluyor. Mobil cihazlara uygun tasarlanmamış bazı internet sitelerinde menüleri normal telefonlarda açılmazken Xperia Sola ile açılabiliyor. Ama bu ekranın problemleri de var.



Deriniz telefonun arka kapağına değmiyorsa, Xperia Sola dokunmalarınızı algılamayabiliyor. Bir parmağınızla telefonun arka kapağına dokunun, aynı anda diğer bir parmağınızla ekrana dokunun, problemin çözüldüğünü göreceksiniz. Doğrusu bu Sony için bir risk, çünkü internette küçük bir araştırma yapınca görüyorsunuz ki pek çok kişi telefonun arızalı olduğunu düşünüyor. Eğer telefonun “yaklaştırmatik” olduğunu bilmeyerek satın aldıysanız siz de sorunun kaynağını bulana kadar sinir olabilirsiniz yeni telefonunuza. Bazen masanın üzerinde duran telefona uzanıp tek parmağınızla ekran kilidini açamıyorsunuz. Ya da hesap makinesi programını kullanırken parmağınızı algılamadığı olabiliyor. Normal ekranlara sahip telefonlardan biri ile, mesela Xperia S ile yan yana koyup deneyin. Xperia S’de hiçbir problem olmuyor. Sola ise kendi “özelliğinin” kurbanı oluyor.

Sony Xperia Sola kötü bir telefon değil kesinlikle. Ancak satın almayı düşünenlerin ekranın durumunu göz önünde bulundurmasında fayda var.

Konu ile ilgili: Sony Xperia Sola incelemesi

Bu yazı ve bu sitede yayınlanan bütün diğer yazılar Mobil Yazılar tarafından yazılmıştır ve bütün hakları Mobil Yazılar'a aittir. Başka bir yerde yayınlanamaz.

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: