Perşembe, Nisan 04, 2013

Pili değişmeyen telefonlar için yedek pil çözümü

Sony CycleEnergy, günümüzün pili değişmeyen ve pili bitince sizi yarı yolda bırakan “akıllı” telefonları için bir çeşit yedek pil. Ama harici bir pil. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere, bonibon kutusu gibi bir şey. Önce telefonunuzun normal şarj aletini kullanarak bu harici bataryayı şarj ediyorsunuz. Bilgisayarınıza bağlayarak da şarj edebilirsiniz. Normal bir telefonu şarj etmekten farkı yok yani. Sonra, telefonunuzun pili bitince bu bonibon kutusunu, pardon yedek bataryayı telefonunuza bağlıyorsunuz, telefonunuz şarj olmaya başlıyor. Bu sırada telefonunuzu açabilir, normal şekilde kullanmaya, görüşmeler yapmaya devam edebilirsiniz. Hatta beraberinde gelen kısa kabloyu kullanırsanız çevrenizdeki insanlarda uydu telefonuyla konuştuğunuz izlenimi oluşturarak dikkat çekmeyi bile başarabilirsiniz.



Sony CycleEnergy MicroUSB girişinden şarj olan telefonlara uygun. Markası Sony ama, Samsung Galaxy modellerini şarj etmekte hiçbir problem yaşamadı. Ancak HTC Flyer’ın pili biraz büyük geldi sanırım, biraz şarj edip pes etti. iPhone sahipleri üzülmesin, Sony CycleEnergy’nin iPhone versiyonu da var.

Sony CycleEnergy’yi ben 50 TL’ye aldım. Çok ucuz değil ama, çok işime yaradı. Prizden uzakta olduğunuz her yerde, dağda, bayırda, tatilde vs. kullanabilirsiniz. Şekli biraz rahatsız edici; sanırım bu geribildirimi pek çok kişiden almışlar ki bir sonraki versiyonunu normal telefon bataryalarına benzeteceklermiş. Yanında gelen kısa kablo da iyi düşünülmüş. Telefonunuzun pili çabuk bitiyorsa, çekinmeden alın derim. Mobil Yazılar’ın tavsiyesi!

Hiç yorum yok:

İlginizi çekebilir: